*

Όλη τούτη η γής είναι ΕΛΛΑΣ


stavretta - ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΑΙΑ --- Όλη η γή είναι ΕΛΛΑΣ
*

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Η Χαρτογράφηση του Γυναικείου Οργασμού

Τετάρτη 12 - Ιανουάριος 2011 Τελευταία ενημέρωση: 14:40 RSS feed


Η Χαρτογράφηση του Γυναικείου Οργασμού
18 Νοε 10 - 10:32

Ομάδα επιστημόνων κατάφερε κυριολεκτικά να φωτογραφήσει τον γυναικείο οργασμό και να δείξει ότι κατά τη διάρκειά του επηρεάζει 30 διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου!


Διάβασα πρόσφατα, στην DailyMail, ένα άρθρο που με έκανε στην αρχή να γελάσω και στη συνέχεια να σκεφτώ. Ο τίτλος του άρθρου ήταν: Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο της γυναίκας όταν έχει οργασμό και παρουσίαζε την έρευνα μιας ομάδας επιστημόνων του πανεπιστημίου του New Jersey που ερεύνησε τον γυναικείο οργασμό, κατάφερε να τον “χαρτογραφήσει” πληροφορώντας μας ότι επηρεάζει 30 διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι υπεύθυνα για τα συναισθήματα, την αφή, την ευδαιμονία, την ικανοποίηση και τη μνήμη.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι σύντομα θα προχωρήσουν κι άλλο στην κατανόηση του γυναικείου οργασμού και θα μπορέσουν να βοηθήσουν αυτές τις γυναίκες που έχουν κάποιο είδος ψυχρότητας, οργασμική δυσλειτουργία ή εξασθενημένη libido. Σκοπεύουν σύντομα να ασχοληθούν και με τον ανδρικό οργασμό για να συγκρίνουν τις διαφορές ανάμεσα στον οργασμό των δύο φύλων. Σχετικά με τις γυναίκες, επαλήθευσαν μια αρκετά διαδεδομένη αντίληψη που θέλει η γυναίκα να έχει περισσότερους και μεγαλύτερους οργασμούς από τον άνδρα, μπορεί μάλιστα να έχει και πολλούς συνεχόμενους. Οι περισσότερες γυναίκες ήρθαν σε οργασμό ύστερα από 5 λεπτά, μερικές τα κατάφεραν ύστερα από 20. Κάτι που δεν ξέραμε είναι ότι η σεξουαλική διέγερση ναρκώνει πάρα πολύ το νευρικό σύστημα, σε τέτοιο βαθμό που η γυναίκα δεν αισθάνεται πόνο, εκτός βέβαια και αν την χτυπήσεις στο κεφάλι με σφυρί. Αυτό φαίνεται να εξηγεί κάτι για την μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια των ανθρώπων που δηλώνουν σαδο-μαζοχιστές, απλοί, καθημερινοί, συνήθως απόλυτα άκακοι άνθρωποι, που έχουν αυτή την κλίση (ή βίτσιο, αν προτιμάτε). Η αύξηση, από όσο καταλαβαίνω, δεν οφείλεται στο ότι έγιναν περισσότεροι, αλλά απλά εμφανίζονται περισσότερο στην ανεκτική κοινωνία μας. Και βέβαια αποτελούν εξαιρετική πελατεία για τη βιομηχανία σεξουαλικών αξεσουάρ που ανθεί ιδιαίτερα στις μέρες μας, ξεπουλώντας -και μέσω Διαδικτύου- σε καλές τιμές, χειροπέδες, μαστίγια κλπ., εμπορεύματα που κάποτε ήταν, αν όχι απαγορευμένα, πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούν.

Η έρευνα για την οποία διάβασα, περιελάμβανε 8 γυναίκες από τις οποίες ζητήθηκε να αυτο-ερεθιστούν σεξουαλικά, σκεπασμένες με ένα κάλυμμα, σε ένα στρώμα που βρισκόταν μέσα σε μια συσκευή σκάνερ MRI (κάτι σαν μαγνητικός τομογράφος). Όπως είπαμε, πολλές γυναίκες κατάφεραν και ήρθαν σε οργασμό σε πέντε μόλις λεπτά.και οι ερευνητές έπαιρναν φωτογραφίες του εγκεφάλου τους κάθε δύο δευτερόλεπτα για να δούν ποια τμήματά του ερεθίζονταν. Είδαν ότι δύο λεπτά πριν από τον οργασμό, έμπαιναν σε λειτουργία τα ονομαζόμενα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου, αυτά τα κέντρα που είναι υπεύθυνα για την έκκριση ενδορφίνης και άλλων ουσιών, που έχουν συχνά συγκριθεί με τα ναρκωτικά, στον εγκέφαλο, και τα οποία ενεργοποιούνται κάθε φορά που τρώμε ή πίνουμε. Λίγο πριν τον οργασμό, ενεργοποιούνταν και άλλες περιοχές του εγκεφάλου, ενώ όταν οι γυναίκες εισέρχονταν στον καθαυτό οργασμό, ενεργοποιούνταν και άλλες, οι ίδιες που ενεργοποιούνται και με τα συναισθήματα. Τελευταίος, ενεργοποιείται ο υποθάλαμος, το κεντρικό τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη θερμοκρασία, καταλαβαίνει πότε πρέπει να φάμε και να πιούμε και πότε πρέπει να ξεκουραστούμε και μαζί του ενεργοποιούνται και οι περιοχές της μνήμης

Έτσι όπως το διαβάζω, το μυαλό μου πάει αμέσως και λέει: ο ανθρώπινος εγκέφαλος μοιάζει με ηλεκτρονικό υπολογιστή, είναι ο αυτόματος συνειρμός, αν και κάποιοι σχολιαστές καυτηρίασαν αρκετά τις προάλλες αυτή τη σύγκριση, δείχνοντας ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πολύ πιο πολύπλοκος από έναν υπολογιστή. Εξακολουθώ όμως να το χρησιμοποιώ ως αναλογία, αφού είναι το πρώτο που μου’ρχεται στο μυαλό.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι αυτή η σειρά ενεργοποίησης διάφορων τμημάτων του εγκεφάλου ήταν ακριβώς η ίδια για όλες τις γυναίκες που έλαβαν μέρος στο πείραμα. Ο οργασμός ακολουθεί ένα συγκεκριμένο σχήμα και διαρκεί γύρω στα 10 με 15 δευτερόλεπτα, ενώ στους άνδρες διαρκεί μόλις 6, σχεδόν το μισό.

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά και ίσως μας δείξουν στο εγγύς μέλλον καλύτερα τις διαφορές ανάμεσα στα φύλα, σκεφτόμαστε όμως ότι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1960, πάρα πολλοί επιστήμονες και γιατροί πίστευαν, και δημοσίευαν σχετικές μελέτες, ότι οι γυναίκες δεν έχουν οργασμό, ή προσποιούνται. Και η κοινωνική αποδοχή του ότι μια γυναίκα μπορεί να απολαμβάνει το σεξ, ισχύει μόλις εδώ και λίγες δεκαετίες. Μέχρι τότε για τη γυναίκα το σεξ ήταν μέσο τεκνοποίησης. Όλη η σεξουαλική απόλαυση ανήκε στον άνδρα. Η γυναίκα ήταν αντικείμενο και μάλιστα, στις χριστιανικές κοινωνίες, συχνά και διαβολικό πλάσμα. Οι άνδρες ήταν επί αιώνες γεμάτοι προκατάληψη γι’ αυτές, η έμμηνη ρήση, η εγκυμοσύνη και η γέννηση, υποχρέωσαν τους άνδρες να δουν το άλλο φύλο ως υπερφυσικό πλάσμα, προικισμένο με θετικές, αλλά και αρνητικές υπερφυσικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα, η ομορφιά, η δεκτικότητα και η ελκυστικότητα της γυναίκας, την καθιστούσαν πολύτιμο αντικείμενο που αφύπνιζε την αρπακτικότητα και την πλεονεξία των ανδρών που θέλησαν να σκλαβώσουν απόλυτα το άλλο φύλο σε μια κοινωνία που ήταν ριζικά ανδροκρατούμενη (όπως η αρχαία Ελλάδα και η Ρώμη για παράδειγμα). Η πίστη ότι είχε και υπερφυσικά χαρίσματα, είχε δύο αποτελέσματα. Αφενός η γυναίκα θεοποιήθηκε, της αποδόθηκαν ιδιαίτερες τιμές, αφετέρου δαιμονοποιήθηκε, όπως έλεγαν και οι άγιοι πατέρες του Μεσαίωνα, ήταν πλάσμα του διαβόλου.

Και ενώ γίνονται αυτές οι ενδιαφέρουσες έρευνες στο New Jersey, οι γυναίκες του Τρίτου Κόσμου, αντιμετωπίζουν τρομερά προβλήματα με τις αρρώστειες και την ασιτία. Γύρω στα 2.000.000 γυναίκες το χρόνο, που είναι μολυσμένες με τον ιο του AIDS γεννούν παιδιά που έρχονται στη ζωή μολυσμένα και κάθε μέρα γεννιούνται 2.000 παιδιά, φορείς του AIDS. Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα, κοιτάξτε εδώ: http://www.heritage.org/Research/Lecture/Freeing-Women-from-Exploitation-and-Despair

Στο ίδιο άρθρο αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ακόμα σκλαβιά (που μάλλον δεν σταμάτησε ποτέ να υπάρχει), χιλιάδες νεαρές γυναίκες αγοράζονται με ψίχουλα από οικογένειές που λιμοκτονούν και προωθούνται στις αγορές της Δύσης ως πόρνες και οικιακές βοηθοί. Με αυτά, δεν θέλω να υποτιμήσω την έρευνα πάνω στον γυναικείο οργασμό, θέλω να δείξω τις τρομερές αντιφάσεις και την ανισότητα που βασιλεύει στον άδικα ονομαζόμενο πολιτισμένο, κόσμο μας, όπου η δική μας ευμάρεια στηρίζεται στην ασύλληπτη δυστυχία των υπανάπτυκτων οικονομικά κρατών.


tags Επιστήμη & Τεχνολογία, AIDS, γυναικείος οργασμός, κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου, Τρίτος Κόσμος


πηγη:
http://dialogoi.enet.gr/post/%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου


ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑ «Ο.Ε.Α.» ΟΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ – ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑ – ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ INTERNET ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ «ΜΜΕ» (MASS