*

Όλη τούτη η γής είναι ΕΛΛΑΣ


stavretta - ΦΛΕΓΟΜΕΝΗ ΓΑΙΑ --- Όλη η γή είναι ΕΛΛΑΣ
*

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Χημική ρύπανση και σμίκρυνση του πέους!

  

Χημική ρύπανση και σμίκρυνση του πέους!


Τετάρτη 12 - Ιανουάριος 2011 Τελευταία ενημέρωση: 14:40 RSS feed

1 Μαρ 10 - 13:52

Τα τελευταία χρόνια φάνηκε ξεκάθαρα ότι η χημική ρύπανση του περιβάλλοντος ευθύνεται άμεσα για τη σμίκρυνση των σεξουαλικών οργάνων των αρσενικών πολικών αρκούδων, δεν είχαμε όμως υποψιαστεί ότι προκαλεί και το ίδιο και στους ανθρώπους.



Επιστημονική έρευνα, που έγινε πριν από 2 χρόνια στη Δανία, αποκάλυψε ότι οι αρσενικές πολικές αρκούδες της Ανατολικής Γροιλανδίας είχαν μικρότερο πέος από αυτές της Δυτικής. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτή η μείωση του μήκους του πέους, η οποία συμβαδίζει με μια γενικευμένη αύξηση της στειρότητας των πολικών αρκούδων, προκαλείται από τη ρύπανση του περιβάλλοντος με χημικά. Υπάρχει, όπως μαντεύουμε, πολύ μεγαλύτερη χημική ρύπανση στην Ανατολική από όσο στη Δυτική Γροιλανδία. Στις 8 Δεκεμβρίου του 2008, η αναφορά του Ινστιτούτου CHEM (Chemicals, Health and Environment Monitoring) Trust, βασισμένη σε περισσότερες από 250 επιστημονικές μελέτες από όλο τον κόσμο, είχε δείξει ότι η τεράστια χημική ρύπανση που προκαλεί τα τελευταία χρόνια ο άνθρωπος στο περιβάλλον, επηρεάζει αρνητικά τα σεξουαλικά όργανα αρσενικών θηλαστικών, αμφιβίων, ερπετών και πτηνών. Ο διευθυντής του Ινστιτούτου CHEM, Gwynne Lyons, δήλωσε ότι χρειάζονται κατεπείγουσες ενέργειες για να ελεγχθεί η ζημιά στα σεξουαλικά όργανα των ζώων από τα χημικά, καθώς και πολύ περισσότεροι πόροι για να γίνουν περισσότερες επιστημονικές έρευνες. (βλ. σχετικό άρθρο: http://www.news.com.au/males-under-threat-from-pollution-study/story-0-1...). Υπάρχει διάχυτος ο φόβος ότι η χημική ρύπανση επηρεάζει αρνητικά και τα σεξουαλικά όργανα των ανδρών.


Ο δρ. Carlo Foresta, καθηγητής παθολογίας στο πανεπιστήμιο της Πάντοβα και επίτιμο μέλος πολλών περιβαλλοντολογικών οργανώσεων, θορυβήθηκε πολύ από τα αποτελέσματα των ερευνών στα ζώα και αποφάσισε να ερευνήσει δείγμα ανθρώπινου νεανικού αρσενικού κοινού και να το συγκρίνει με τα δείγματα της αναφοράς Κίνσεϋ του 1948. Έμεινε έκπληκτος με τα αποτελέσματα που πήρε, σε δείγμα 2.123 νεαρών που μόλις είχαν κλείσει την ηλικία των 18 ετών. Περίμενε λίγο, μέχρι να γίνει το διεθνές Συνέδριο "Ιατρική και Σεξουαλικότητα" και ανακοίνωσε εκεί τα ευρήματά του, προφανώς με στόχο να λάβουν μεγαλύτερη δημοσιότητα.


Σε σύγκριση λοιπόν με τα δεδομένα της περίφημης αναφοράς Κίνσεϋ, πριν από 62 χρόνια, ο μέσος όρος του σύχρονου ανθρωπίνου πέους έχει μειωθεί κατά 10%! Για να το πούμε και με αριθμούς, από 9,7 cm, ο μέσος όρος έχει μειωθεί στα 8,9 cm. Μιλάμε για το μήκος του πέους, ο Foresta δεν μίλησε για πάχος. Σε αυτό το δείγμα, 52 από τα αγόρια είχαν μικροσκοπικό πέος μήκους 6 cm. Από αυτά τα 52, το 30,7% ήταν παχύσαρκα. Ο ερευνητής Foresta θεωρεί ότι αυτή η σμίκρυνση του πέους -φυσικά και πρέπει να γίνουν και περαιτέρω έρευνες, αν και το δείγμα ήταν αρκετά μεγάλο- οφείλεται, σχεδόν αποκλειστικά, στη χημική ρύπανση του περιβάλλοντος που επιδρά έντονα στο σχηματισμό των ανδρικών σεξουαλικών οργάνων αφού έχει ισχυρή αντί-ανδρογενή επίδραση. Τα αρσενικά είδη αρχίζουν και παίρνουν θηλυκά χαρακτηριστικά, όπως παρατήρησαν και οι ερευνητές του CHEM οι οποίοι μίλησαν για θηλυκοποίηση των αρσενικών θηλαστικών. Ο Foresta υποστηρίζει ότι έχουμε στη διάθεσή μας πολλές αποδείξεις (διότι έχουν γίνει πολλές και σοβαρές μελέτες τα τελευταία χρόνια) πάνω στο ότι η χημική ρύπανση επηρεάζει αρνητικά την ανάπτυξη του αρσενικού σεξουαλικού μορίου από τον τέταρο μήνα της κύησης! Διότι αυτή ακριβώς είναι η ηλικία κατά την οποία σχηματίζεται η δομή των αρσενικών σεξουαλικών οργάνων.


Πέρα από τη σμίκρυνση του πέους, ο Foresta μας λέει ότι η χημική ρύπανση προκαλεί στειρότητα και κακοήθεις όγκους από τους πρώτους μήνες της κύησης και προσθέτει ότι δεν είναι μόνο ζήτημα σμίκρυνσης του πέους, αλλά η χημική ρύπανση προκαλεί και ευρύτερες μορφολογικές τροποποιήσεις στα σώματα των αρρένων. Αυτό που παρατηρούμε, είναι ότι η αρμονικές αναλογίες των σωμάτων επηρεάζονται πολύ από την έλλειψη ανδρογενών ορμονών, που προκαλείται, εμφανώς, από τη χημική ρύπανση του περιβάλλοντος. Η χημική ρύπανση είναι πολύ πιο επικίνδυνη από όσο νομίζαμε ως τώρα, αφού καταστρέφει αυτές τις ορμόνες και επηρεάζει γενετικά το είδος μας. Οι νέοι άνδρες του 21ου αιώνα έχουν μακρύτερα πόδια και πολύ λιγότερες τρίχες στο σώμα τους. Αν τους συγκρίνουμε με τους νέους της εποχής του Κίνσεϋ, γεννημένους ας πούμε γύρω στο 1930, έχουν γίνει πολύ πιο θηλυπρεπείς.


Από το CHEM μαθαίνω ότι έχουν μπει στη ζωή μας, τα τελευταία χρόνια, τουλάχιστον 100 νέα χημικά που αποδεδειγμένα ρυπαίνουν το περιβάλλον. Αρκετά από αυτά επηρεάζουν αρνητικά το ορμονικό σύστημα των θηλαστικών. Τα πλέον επικίνδυνα είναι αυτά που προέρχονται από διοξίνη, βαρέα μέταλλα, εντομοκτόνα, από το αθώο σαπούνι και τα πλαστικά.


Φαντάζομαι -και ελπίζω- ότι αυτή είδηση θα θορυβήσει κι εμάς, άνδρες και γυναίκες με μικρή έστω, οικολογική συνείδηση. Λέτε να είναι αλήθεια αυτό που λένε όλο και περισσότερες γυναίκες τα τελευταία χρόνια, ότι "πάει, χάθηκαν πια οι αληθινοί άνδρες"; Και γιατί τόσες μα τόσες πολλές διαφημίσεις μεγεθυντών πέους; Αυτές οι βιομηχανίες θησαυρίζουν πουλώντας κυριολεκτικά "φούμαρα" στην πελατεία τους *υπό μορφή πανάκριβων χαπιών, σταγόνων, ενέσεων, ειδικών μηχανημάτων, κλπ. Μήπως τα πράγματα είναι χειρότερα από όσο νομίζουμε;


tags Επιστήμη & Τεχνολογία, γενετική τροποποίηση, διοξίνη, οικολογία, σεξουαλικότητα, χημική ρύπανση


πηγη:
http://dialogoi.enet.gr/post/%CF%87%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%81%CF%8D%CF%80%CE%B1%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%83%CE%BC%CE%AF%CE%BA%CF%81%CF%85%CE%BD%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82

Η Χαρτογράφηση του Γυναικείου Οργασμού

Τετάρτη 12 - Ιανουάριος 2011 Τελευταία ενημέρωση: 14:40 RSS feed


Η Χαρτογράφηση του Γυναικείου Οργασμού
18 Νοε 10 - 10:32

Ομάδα επιστημόνων κατάφερε κυριολεκτικά να φωτογραφήσει τον γυναικείο οργασμό και να δείξει ότι κατά τη διάρκειά του επηρεάζει 30 διαφορετικά τμήματα του εγκεφάλου!


Διάβασα πρόσφατα, στην DailyMail, ένα άρθρο που με έκανε στην αρχή να γελάσω και στη συνέχεια να σκεφτώ. Ο τίτλος του άρθρου ήταν: Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο της γυναίκας όταν έχει οργασμό και παρουσίαζε την έρευνα μιας ομάδας επιστημόνων του πανεπιστημίου του New Jersey που ερεύνησε τον γυναικείο οργασμό, κατάφερε να τον “χαρτογραφήσει” πληροφορώντας μας ότι επηρεάζει 30 διαφορετικά μέρη του εγκεφάλου, συμπεριλαμβανομένων αυτών που είναι υπεύθυνα για τα συναισθήματα, την αφή, την ευδαιμονία, την ικανοποίηση και τη μνήμη.

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι σύντομα θα προχωρήσουν κι άλλο στην κατανόηση του γυναικείου οργασμού και θα μπορέσουν να βοηθήσουν αυτές τις γυναίκες που έχουν κάποιο είδος ψυχρότητας, οργασμική δυσλειτουργία ή εξασθενημένη libido. Σκοπεύουν σύντομα να ασχοληθούν και με τον ανδρικό οργασμό για να συγκρίνουν τις διαφορές ανάμεσα στον οργασμό των δύο φύλων. Σχετικά με τις γυναίκες, επαλήθευσαν μια αρκετά διαδεδομένη αντίληψη που θέλει η γυναίκα να έχει περισσότερους και μεγαλύτερους οργασμούς από τον άνδρα, μπορεί μάλιστα να έχει και πολλούς συνεχόμενους. Οι περισσότερες γυναίκες ήρθαν σε οργασμό ύστερα από 5 λεπτά, μερικές τα κατάφεραν ύστερα από 20. Κάτι που δεν ξέραμε είναι ότι η σεξουαλική διέγερση ναρκώνει πάρα πολύ το νευρικό σύστημα, σε τέτοιο βαθμό που η γυναίκα δεν αισθάνεται πόνο, εκτός βέβαια και αν την χτυπήσεις στο κεφάλι με σφυρί. Αυτό φαίνεται να εξηγεί κάτι για την μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια των ανθρώπων που δηλώνουν σαδο-μαζοχιστές, απλοί, καθημερινοί, συνήθως απόλυτα άκακοι άνθρωποι, που έχουν αυτή την κλίση (ή βίτσιο, αν προτιμάτε). Η αύξηση, από όσο καταλαβαίνω, δεν οφείλεται στο ότι έγιναν περισσότεροι, αλλά απλά εμφανίζονται περισσότερο στην ανεκτική κοινωνία μας. Και βέβαια αποτελούν εξαιρετική πελατεία για τη βιομηχανία σεξουαλικών αξεσουάρ που ανθεί ιδιαίτερα στις μέρες μας, ξεπουλώντας -και μέσω Διαδικτύου- σε καλές τιμές, χειροπέδες, μαστίγια κλπ., εμπορεύματα που κάποτε ήταν, αν όχι απαγορευμένα, πάρα πολύ δύσκολο να βρεθούν.

Η έρευνα για την οποία διάβασα, περιελάμβανε 8 γυναίκες από τις οποίες ζητήθηκε να αυτο-ερεθιστούν σεξουαλικά, σκεπασμένες με ένα κάλυμμα, σε ένα στρώμα που βρισκόταν μέσα σε μια συσκευή σκάνερ MRI (κάτι σαν μαγνητικός τομογράφος). Όπως είπαμε, πολλές γυναίκες κατάφεραν και ήρθαν σε οργασμό σε πέντε μόλις λεπτά.και οι ερευνητές έπαιρναν φωτογραφίες του εγκεφάλου τους κάθε δύο δευτερόλεπτα για να δούν ποια τμήματά του ερεθίζονταν. Είδαν ότι δύο λεπτά πριν από τον οργασμό, έμπαιναν σε λειτουργία τα ονομαζόμενα κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου, αυτά τα κέντρα που είναι υπεύθυνα για την έκκριση ενδορφίνης και άλλων ουσιών, που έχουν συχνά συγκριθεί με τα ναρκωτικά, στον εγκέφαλο, και τα οποία ενεργοποιούνται κάθε φορά που τρώμε ή πίνουμε. Λίγο πριν τον οργασμό, ενεργοποιούνταν και άλλες περιοχές του εγκεφάλου, ενώ όταν οι γυναίκες εισέρχονταν στον καθαυτό οργασμό, ενεργοποιούνταν και άλλες, οι ίδιες που ενεργοποιούνται και με τα συναισθήματα. Τελευταίος, ενεργοποιείται ο υποθάλαμος, το κεντρικό τμήμα του εγκεφάλου που ρυθμίζει τη θερμοκρασία, καταλαβαίνει πότε πρέπει να φάμε και να πιούμε και πότε πρέπει να ξεκουραστούμε και μαζί του ενεργοποιούνται και οι περιοχές της μνήμης

Έτσι όπως το διαβάζω, το μυαλό μου πάει αμέσως και λέει: ο ανθρώπινος εγκέφαλος μοιάζει με ηλεκτρονικό υπολογιστή, είναι ο αυτόματος συνειρμός, αν και κάποιοι σχολιαστές καυτηρίασαν αρκετά τις προάλλες αυτή τη σύγκριση, δείχνοντας ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι πολύ πιο πολύπλοκος από έναν υπολογιστή. Εξακολουθώ όμως να το χρησιμοποιώ ως αναλογία, αφού είναι το πρώτο που μου’ρχεται στο μυαλό.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι αυτή η σειρά ενεργοποίησης διάφορων τμημάτων του εγκεφάλου ήταν ακριβώς η ίδια για όλες τις γυναίκες που έλαβαν μέρος στο πείραμα. Ο οργασμός ακολουθεί ένα συγκεκριμένο σχήμα και διαρκεί γύρω στα 10 με 15 δευτερόλεπτα, ενώ στους άνδρες διαρκεί μόλις 6, σχεδόν το μισό.

Πολύ ενδιαφέροντα όλα αυτά και ίσως μας δείξουν στο εγγύς μέλλον καλύτερα τις διαφορές ανάμεσα στα φύλα, σκεφτόμαστε όμως ότι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1960, πάρα πολλοί επιστήμονες και γιατροί πίστευαν, και δημοσίευαν σχετικές μελέτες, ότι οι γυναίκες δεν έχουν οργασμό, ή προσποιούνται. Και η κοινωνική αποδοχή του ότι μια γυναίκα μπορεί να απολαμβάνει το σεξ, ισχύει μόλις εδώ και λίγες δεκαετίες. Μέχρι τότε για τη γυναίκα το σεξ ήταν μέσο τεκνοποίησης. Όλη η σεξουαλική απόλαυση ανήκε στον άνδρα. Η γυναίκα ήταν αντικείμενο και μάλιστα, στις χριστιανικές κοινωνίες, συχνά και διαβολικό πλάσμα. Οι άνδρες ήταν επί αιώνες γεμάτοι προκατάληψη γι’ αυτές, η έμμηνη ρήση, η εγκυμοσύνη και η γέννηση, υποχρέωσαν τους άνδρες να δουν το άλλο φύλο ως υπερφυσικό πλάσμα, προικισμένο με θετικές, αλλά και αρνητικές υπερφυσικές δυνάμεις. Ταυτόχρονα, η ομορφιά, η δεκτικότητα και η ελκυστικότητα της γυναίκας, την καθιστούσαν πολύτιμο αντικείμενο που αφύπνιζε την αρπακτικότητα και την πλεονεξία των ανδρών που θέλησαν να σκλαβώσουν απόλυτα το άλλο φύλο σε μια κοινωνία που ήταν ριζικά ανδροκρατούμενη (όπως η αρχαία Ελλάδα και η Ρώμη για παράδειγμα). Η πίστη ότι είχε και υπερφυσικά χαρίσματα, είχε δύο αποτελέσματα. Αφενός η γυναίκα θεοποιήθηκε, της αποδόθηκαν ιδιαίτερες τιμές, αφετέρου δαιμονοποιήθηκε, όπως έλεγαν και οι άγιοι πατέρες του Μεσαίωνα, ήταν πλάσμα του διαβόλου.

Και ενώ γίνονται αυτές οι ενδιαφέρουσες έρευνες στο New Jersey, οι γυναίκες του Τρίτου Κόσμου, αντιμετωπίζουν τρομερά προβλήματα με τις αρρώστειες και την ασιτία. Γύρω στα 2.000.000 γυναίκες το χρόνο, που είναι μολυσμένες με τον ιο του AIDS γεννούν παιδιά που έρχονται στη ζωή μολυσμένα και κάθε μέρα γεννιούνται 2.000 παιδιά, φορείς του AIDS. Όσοι ενδιαφέρεστε για περισσότερα, κοιτάξτε εδώ: http://www.heritage.org/Research/Lecture/Freeing-Women-from-Exploitation-and-Despair

Στο ίδιο άρθρο αποκαλύπτεται ότι υπάρχει ακόμα σκλαβιά (που μάλλον δεν σταμάτησε ποτέ να υπάρχει), χιλιάδες νεαρές γυναίκες αγοράζονται με ψίχουλα από οικογένειές που λιμοκτονούν και προωθούνται στις αγορές της Δύσης ως πόρνες και οικιακές βοηθοί. Με αυτά, δεν θέλω να υποτιμήσω την έρευνα πάνω στον γυναικείο οργασμό, θέλω να δείξω τις τρομερές αντιφάσεις και την ανισότητα που βασιλεύει στον άδικα ονομαζόμενο πολιτισμένο, κόσμο μας, όπου η δική μας ευμάρεια στηρίζεται στην ασύλληπτη δυστυχία των υπανάπτυκτων οικονομικά κρατών.


tags Επιστήμη & Τεχνολογία, AIDS, γυναικείος οργασμός, κέντρα ανταμοιβής του εγκεφάλου, Τρίτος Κόσμος


πηγη:
http://dialogoi.enet.gr/post/%CE%B7-%CF%87%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%BF%CE%B3%CF%81%CE%AC%CF%86%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%B9%CE%BA%CE%B5%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D

Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων

ΠΗΓΗ:

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap110109.html

Αστρονομία Φωτογραφία της ημέρας

Ανακαλύψτε τον κόσμο! Κάθε μέρα μια διαφορετική εικόνα ή φωτογραφία του σύμπαντός μας συναρπαστική εμφανίζεται, μαζί με σύντομη επεξήγηση που γράφτηκε από έναν επαγγελματία αστρονόμο.
9 Ιανουαρίου 2011
See Explanation.  Clicking on the picture will download
 the highest resolution version available.
Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων
Credit & Copyright: Wikipedia
Επεξήγηση: Τι είναι; Διαπιστώθηκε στο βυθό της θάλασσας, πάνω σε έναν αρχαίο ελληνικό πλοίο. πολυπλοκότητα του φαινομενικά έχει ζητηθεί από δεκαετίες μελέτης, αν και ορισμένες από τις λειτουργίες της παρέμενε άγνωστη. Οι πρόσφατες ακτινογραφίες της συσκευής έχουν επιβεβαιώσει τώρα η φύση του μηχανισμού των Αντικυθήρων , και ανακάλυψε διάφορους έκπληξη λειτουργίες. Ο Μηχανισμός των Αντικυθήρων έχει ανακαλυφθεί να είναι ένα μηχανικό υπολογιστή του με ακρίβεια σκέψης αδύνατο στο 80 π.Χ., όταν το πλοίο που μετέφερε βυθίστηκε . Τέτοιες προηγμένη τεχνολογία δεν υπήρχε η σκέψη να αναπτυχθεί από την ανθρωπότητα για ακόμη 1.000 χρόνια. Του τροχούς και εργαλεία να δημιουργήσει ένα φορητό πλανητάριο του ουρανού που είχε προβλέψει αστέρι και ο πλανήτης τοποθεσίες καθώς και σελήνης και ηλιακή έκλειψη s. Ο μηχανισμός των Αντικυθήρων , φαίνεται από τα παραπάνω , είναι 33 εκατοστά και παρόμοια σε μέγεθος με ένα μεγάλο βιβλίο.

είναι εικόνα Αύριο: ήλιοι μου τρεις
 
........http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap110109.html....................................................................................................................

.............................................................................................................................

Astronomy Picture of the Day

Discover the cosmos! Each day a different image or photograph of our fascinating universe is featured, along with a brief explanation written by a professional astronomer.
2011 January 9
See Explanation.  Clicking on the picture will download
 the highest resolution version available.
The Antikythera Mechanism
Credit & Copyright: Wikipedia
Explanation: What is it? It was found at the bottom of the sea aboard an ancient Greek ship. Its seeming complexity has prompted decades of study, although some of its functions remained unknown. Recent X-rays of the device have now confirmed the nature of the Antikythera mechanism, and discovered several surprising functions. The Antikythera mechanism has been discovered to be a mechanical computer of an accuracy thought impossible in 80 BC, when the ship that carried it sunk. Such sophisticated technology was not thought to be developed by humanity for another 1,000 years. Its wheels and gears create a portable orrery of the sky that predicted star and planet locations as well as lunar and solar eclipses. The Antikythera mechanism, shown above, is 33 centimeters high and similar in size to a large book.

Tomorrow's picture: my three suns
 
 
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/ap110109.html
 

Αστρονομία Φωτογραφία της ημέρας

ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΚΟΣΜΟΥ


ΠΗΓΗ:

http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/astropix.html


Αστρονομία Φωτογραφία της ημέρας

Ανακαλύψτε τον κόσμο! Κάθε μέρα μια διαφορετική εικόνα ή φωτογραφία του σύμπαντός μας συναρπαστική εμφανίζεται, μαζί με σύντομη επεξήγηση που γράφτηκε από έναν επαγγελματία αστρονόμο.
2011 12 του Ιανουαρίου
See Explanation.  Clicking on the picture will download
 the highest resolution version available.
Ο Γλάρος Νεφέλωμα
Image Credit & Copyright : Michael Sidonio
Εξήγηση: Η ευρεία έκταση λαμπερό αερίου και σκόνης παρουσιάζει ένα πουλί που μοιάζει με όψη προς αστρονόμοι από τον πλανήτη Γη , γεγονός που υποδηλώνει παρατσούκλι του δημοφιλούς - Ο Γλάρος νεφέλωμα . Αυτή η προσωπογραφία του κοσμικού πουλί καλύπτει ένα ευρύ 1,6 βαθμό λωρίδα σε όλη την επίπεδο του Γαλαξία , κοντά στην κατεύθυνση του Sirius, αστέρι άλφα του αστερισμού του Μεγάλου Κυνός. Φυσικά, η περιοχή περιλαμβάνει αντικείμενα με άλλες ονομασίες καταλόγου : κυρίως NGC 2327 , ένα συμπαγές, σκονισμένο περιοχή εκπομπών με ενσωματωμένο άστρο μεγάλης μάζας που αποτελεί πουλιού το κεφάλι του (γνωστός και ως ο παπαγάλος νεφέλωμα, πάνω από το κέντρο). IC 2177 αποτελεί τη σαρωτική τόξου του του φτερά γλάρου. Κυριαρχείται από την κοκκινωπή λάμψη του ατομικού υδρογόνου, το συγκρότημα του φυσικού αερίου και σκόνης σύννεφα με φωτεινά μικρά ανοίγματα αστέρια πάνω από 100 έτη φωτός με κατ 'εκτίμηση 3.800 ετών φωτός απόσταση.

είναι εικόνα Αύριο: εμπόδια στην Leo
ΠΗΓΗ:
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/astropix.html
 
 
 

Astronomy Picture of the Day

Discover the cosmos! Each day a different image or photograph of our fascinating universe is featured, along with a brief explanation written by a professional astronomer.
2011 January 12
See Explanation.  Clicking on the picture will download
 the highest resolution version available.
The Seagull Nebula
Image Credit & Copyright: Michael Sidonio
Explanation: This broad expanse of glowing gas and dust presents a bird-like visage to astronomers from planet Earth, suggesting its popular moniker - The Seagull Nebula. This portrait of the cosmic bird covers a 1.6 degree wide swath across the plane of the Milky Way, near the direction of Sirius, alpha star of the constellation Canis Major. Of course, the region includes objects with other catalog designations: notably NGC 2327, a compact, dusty emission region with an embedded massive star that forms the bird's head (aka the Parrot Nebula, above center). IC 2177 forms the sweeping arc of the seagull's wings. Dominated by the reddish glow of atomic hydrogen, the complex of gas and dust clouds with bright young stars spans over 100 light-years at an estimated 3,800 light-year distance.

Tomorrow's picture: overlooked in Leo
 
http://antwrp.gsfc.nasa.gov/apod/astropix.html
 

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2011

ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ 2011

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ ΣΗΜΑ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑ ΑΚΡΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΡΑΔΙΕΝΕΡΓΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΣΙΑΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΩΜΑ «Ο.Ε.Α.» ΟΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ – ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΦΥΣΙΚΗΣ ΠΑΤΡΑ – ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΟΥ INTERNET ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ «ΜΜΕ» (MASS